Categorieën
Duurzaamheid Mobiliteit

Fietsen en dansen voor schone lucht op 5 mei

De fietsactie voor propere lucht van vorig jaar ‘Het is vijf n’A12’ krijgt een vervolg. Ook nu organiseren Filter Café Filtré en Greenpeace in de aanloop naar de verkiezingen een begeleide fietstocht van Antwerpen naar Brussel. Op zondag 5 mei vindt LIVE on AIR plaats.

Initiatiefneemster Annekatrien Verdickt is enthousiast: “Deze keer gaan we echt op de A12. We nemen de sleuf van Boom en de Rupeltunnel. Tijdens het slotevent palmen we het De Brouckèreplein in. Hoe cool is dat?”

Er is ditmaal ook een tweede route die vertrekt in Ottignies. De fietsers rijden langs de majestueuze Tervurenlaan en duiken de Montgomerytunnel en de tunnel onder het Jubelpark in.

Aan de finish is het tijd voor een feestje. Wim Vandekeybus van Ultima Vez maakt speciaal voor de gelegenheid een choreografie, die door jong en oud meegedanst kan worden. De muziek is van de hand van Walter Hus. De clip wordt binnenkort verspreid.

De eisen van het collectief blijven hetzelfde: schone lucht, een andere mobiliteit en verkeersveilige wegen. De boodschap is ook uitdrukkelijk gericht aan de politici en de kiezers, want op 26 mei vinden de Europese, federale en regionale verkiezingen plaats.

Actuele info vind je op het Facebook-event. Helpende handen zijn welkom. Vrijwilligers kunnen zich melden bij Filter Café Filtré.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.