Categorieën
Kwistig Pellicule & papier

Kwistig in juni

In juni pakken we opnieuw uit met onze quizrubriek Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Wie weet, win je een van de drie boekenbons ter waarde van 20 euro voor de boekenmarkt van Lannoo en Racine, die van 26 tot 30 juni plaatsvindt in het Paleis der Academiën.

  1. Welke politicus haalde tijdens de verkiezingen voor het Brusselse Parlement de meeste voorkeurstemmen? Hij bleef nipt Françoise Schepmans (MR) voor.
  2. Van welke Brusselse kunst- en designschool was Henri Van de Velde vanaf de oprichting in 1927 directeur?
  3. Was is de achternaam van Angèle en haar broer Roméo Elvis?

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig juni’ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot en met woensdag 12 juni, om 15 uur. Je persoonsgegevens dienen uitsluitend voor de wedstrijd en worden niet bewaard, doorgegeven of op een andere manier gebruikt.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.