Categorieën
Muziek Podium

Van Miniemen Festival naar MUSICORUM

Ook dit jaar kan je tijdens de zomermaanden juli en augustus naar gratis middagconcerten in Brussel. Tot voor twee jaar vonden de concerten plaats in de Miniemenkerk. De wijziging van locatie – vorig jaar had het festival al plaats op een nieuwe locatie in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB) – zet zich nu ook door in de naamvorming. De reeks middagconcerten die tot vorig jaar het Miniemen Festival werd genoemd (vorig jaar: Miniemen Festival Museum) loopt vanaf dit jaar onder de noemer MUSICORUM.

De waarden waar de organisatie het voor doet, blijven ongewijzigd.
Doelstelling 1: De toegang tot de concerten is gratis (dit komt eveneens tegemoet aan de doelstellingen van het programma Museum op Maat van de KMSKB).
Doelstelling 2: Jonge getalenteerde musici, zowel Belgische als buitenlandse, krijgen een plaats in een programmatie waar ook gevestigde waarden uit de klassieke muziek in voorkomen.
Doelstelling 3: De keuze van muziek die op de concerten gespeeld wordt, is gevarieerd en de uitvoeringen zijn van een hoog niveau. De aula die ter beschikking gesteld wordt, is volledig uitgerust naar geldende normen en bezit een goede akoestiek.

Het volledige programma van MUSICORUM is momenteel online nog niet beschikbaar, maar BrusselBlogt.be brengt binnenkort een selectie uit het aanbod met de nodige toelichting.

Het MUSICORUM Festival loopt van 1 juli tot 31 augustus, uitgezonderd gedurende weekends en op feestdagen. De concerten vinden plaats van 12.15 uur tot 13 uur in het Auditorium 490 in de gebouwen van de KMSKB (Regentschapsstraat 3, 1000 Brussel). Toegang ook via het Museumplein.
Het concert van donderdag 4 juli zal uitzonderlijk plaatsvinden in de grote inkomhal van de KMSKB (Forum).
De toegang tot de concerten is gratis, met uitzondering van het slotconcert op 31 augustus.

Museumplein Brussel

Illustraties: Persdienst KMSKB Brussel

zoektermen: muziek

auteur tekst: Michel Zeghers

Share

Door Michel

Heeft een boontje voor Brussel, pendelde jaren lang om er te gaan werken en komt er, ook nu nog, graag terug. Hij vindt multiculturaliteit, zeker in steden, onvermijdelijk en verrijkend. Dat verschillen zichtbaar en soms uitvergroot worden is er een consequentie van. Als ze inspiratie opleveren is het mooi meegenomen.