Categorieën
Brussel Actua Duurzaamheid Shopping

Plezante planten te koop

De kamerplant is weer helemaal in, zo blijkt uit het hernieuwde succes van plantenwinkels en -markten in Brussel. In het verlengde weekend van Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart kun je meer dan 160 verschillende soorten planten kopen, vers van de kwekers. De verkoop vindt plaats in See U, de vroegere rijkswachtschool van Elsene.

PUP (Plezante & Uitzonderlijke Planten – Plantes Uniques et Palpitantes) is een reizend pop-upconcept dat eerder al zijn tenten opsloeg in Gent, Kortrijk en Ronse. Het concept wil meer groen in huis promoten en richt zich vooral op jongeren en jonge gezinnen.

De organisatie gaat prat op de rechtstreekse band met de kwekers. 65% van de aangeboden planten komt van Belgische telers. “We weten waar onze plantjes vandaan komen. Op die manier kennen we het verhaal en helpen we de plantenliefhebbers de juiste verzorging te geven”, klinkt het.

Het evenement pakt ook uit met workshops in samenwerking met lokale talenten. ’t Buurmeisje geeft tips hoe je het best je planten onderhoudt. Urban Jungle Flagey komt alle geheimen toelichten van kokedama, de Japanse kunst van hangende of staande mosballen waarin planten groeien. Gemsy Terrarium wijdt je in de wondere wereld van terrariums en natuurstenen in. Foodtrucks en muzikale omkadering vervolledigen het programma.

PUP benadrukt dat groen in huis de lucht zuivert. Met de verkoop in Gent zou een oppervlakte van 73.797 m2 lucht in huiskamers gezuiverd zijn. “We willen absoluut dat Elsene het record breekt. Het is immers onze thuishaven en die heeft altijd een streepje voor”, zegt organisatrice Roxanne Naessens.

Van 15 tot en met 18 augustus vindt de pop-up PUP plaats in See U, Fritz Toussaintstraat 8, 1050 Elsene. Meer info op de website, Facebook-eventpagina en Instagram-pagina.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.