Categorieën
Podium Resto, Café & Uitgaan

Acht redenen om Brussel Brost niet te brossen

Vandaag trapt het gratis studentenfestival Brussel Brost het academiejaar feestelijk af. De organisatie verwacht meer dan 10.000 bezoekers op de site van Tour & Taxis. De tiende editie mag je niet missen, en wel om deze acht redenen:

1 Brussel boven met Stikstof en Lefto

Op de affiche staan dit jaar weer Brusselse muzikale zwaargewichten. Zwangere Guy, die dit jaar alomtegenwoordig was op festivals en in concertzalen, treedt nog eens op met zijn hiphopcombo Stikstof. De invloedrijke dj Lefto speelt ten dans.

2 Een kweekvijver van talent

Brussel Brost geeft ook opkomend talent een podium. Artiesten zoals Coely, Warhola, technoqueen Charlotte De Witte (toen nog Raving George) en rapster Blu Samu vonden hun weg naar de grote festivals via Brussel Brost. We tippen dit jaar op de Spaans-Brusselse zangeres Ana Diaz als revelatie, maar we horen ook veel goeds van Jaguar Jaguar, Ruby Grace, dj Masala, Saudade, Borokov Borokov en JazzDee. Je ziet de artiesten aan het werk op vier podia: Main Stage, Bruzz, Stoemp! Café en Boite.

3 Een heuse cultuurmarkt

Er valt niet alleen op muzikaal vlak veel te beleven op Brussel Brost. Het Brussel en ik-Dorp is de gezellige cultuurmarkt van het festival. Organisator Brik, de servicedesk voor studenten in Brussel, helpt groentjes op het juiste pad en laat zien wat er zoal bestaat in Brussel op sociocultureel vlak. Stellen zich onder meer voor: de Beursschouwburg, de Vaartkapoen en Muntpunt.

4 De inwendige mens wordt niet vergeten

Van al die optredens en dj-sets krijg je honger. Gelukkig staan er foodtrucks paraat. Op het menu: Libanees (Pois Chiche), stoemp en ballen (Balls ’n Glory), gourmetburgers (Brotherhood Enterprise), vegan (Loving Hut) en frieten (Golden Fries). Extraatje: om de tiende verjaardag te vieren, geeft Brussel Brost 10.000 pannenkoeken gratis weg.

5 It’s a rainy day, hallelujah!

De kans op regen ’s avonds is vrij groot. Maar dat is helemaal niet erg. De organisatie deelt gratis poncho’s uit en er zijn overdekte tenten en lounchezones. En kil en miezerig weer heeft ook voordelen: om het warm te krijgen, moet je dansen en knuffelen. Wie weet, verschijnt er een prachtige regenboog aan de horizon.

6 Het eerste studentenfeestje van het jaar

Hoe kun je als student in Brussel beter het jaar beginnen dan met een uitgebreid feestje? Dé gelegenheid om je studiegenoten beter te leren kennen en het glas te heffen op een fantastisch jaar. Goede vibes verzekerd!

7 Aan afterparties geen gebrek

Wie na afloop nog niet de ziel uit zijn lijf heeft gedanst, kan gewoon verder het nachtleven induiken op de verschillende gratis afterparties in de stad. Die vinden plaats in de Bonnefooi, Madame Moustache, Plein Public, Affligem Café en Retro Night VUB.

8 Het is gratis

Het woord gratis viel al enkel keren in de tekst, maar voor alle duidelijkheid: de toegang is kosteloos. Voor niks, nada, nougabollen.

Meer info over Brussel Brost vind je op de website, Facebook– en Instagrampagina van het festival.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.