Categorieën
Duurzaamheid Mobiliteit

Test mobiliteitsapp uit!

De mobiliteit in Brussel is in volle beweging. Onder dat motto ontwikkelt de MIVB met een aantal partners een applicatie die alle transportmogelijkheden in Brussel groepeert. De naam: MaaS, een acroniem van Mobility as a Service.

De geplande all-in-one mobiliteitsdienst bundelt voor het eerst alle stedelijke vervoersmogelijkheden: openbaar vervoer, deelauto’s, -steps en -fietsen, taxi. De app moet het mogelijk maken om een traject van deur tot deur te plannen in enkele kliks. Je kan er je reisweg mee plannen, ritten en vervoersmiddelen reserveren en betalen, de metropoortjes openen, een step ontgrendelen, enz. De partners van de MIVB zijn de NMBS, de Lijn, TEC, Billy, Villo!, Cambio, Taxis Verts, Dott en Collecto.

Om bij de officiële lancering te kunnen beschikken over een volledig operationele MaaS-app test de MIVB eerst een pilootversie uit in de lente van 2020. Geïnteresseerden kunnen de app testen tijdens hun dagelijkse verplaatsingen. Om te zien wat er werkt, wat er verbeterd kan worden en hiermee de ontwikkelaars te helpen. Een beloning is er in de vorm van cadeaus, voordelen en mooie verrassingen.

Is dit iets voor jou? Schrijf je dan in op de website van MaaS.

Share