Categorieën
BrusselBlogt.be

De grote stilstand

Wij pakken graag uit met ons Brussel, met onze Vlaamsesteenweg, dicht in de buurt van Place St Catherine, een gezamenlijke crush op een van de meest gezellige straten in hartje centrum. Op vijf minuutjes wandelen komen wij restaurant Henri tegen, H&K’s, Le Laboureur. Een schat voor een rijkgevuld sociaal leven. Tot gisteren, klokslag middernacht. Toen viel alles stil door de maatregelen tegen corona. Vandaag kwamen we buiten in een ander stukje Vlaamsesteenweg.

(c) Sabrina Delmarle

Maar niet getreurd, herinner u nog de posts met de katten toen er na de aanslagen in Parijs een lockdown in Brussel werd ingevoerd en de politie opriep tot een socialemediastilte over de politieacties.

(c) Sabrina Delmarle

Ook nu tonen wij ons weer van onze meest creatieve en solidaire kant en wordt via sociale media opgeroepen om oog te hebben voor de meest kwetsbaren in onze samenleving. Laat ons vooral samen solidair zijn. Laten we denken aan onze ouderen en mensen met verminderde weerbaarheid die het grootste risico lopen. Aan de horecazaken en cultuurhuizen die hun deuren drie weken moeten sluiten. Aan de werknemers die de rekken aanvullen in de winkels. Aan zorgverleners die drukke tijden voor de boeg hebben. Aan leerkrachten die kinderen blijven opvangen of in een zinvol aanbod moeten voorzien.

(c) Sabrina Delmarle

U zal zien. Binnenkort kunnen we opnieuw een pint drinken in de Daringman of de Roskam, nagenietend van een concertje in de Ancienne Belgique. Want weet u waarom, Brussel blijft voor altijd ons #Bruxellesmabelle.

Share