Categorieën
BrusselBlogt.be

Aprilgrap: adopteer een dier uit de zoo

BrusselBlogt heeft een hart voor dieren en wil dat in tijden van coronacrisis tonen. Niet enkel inheemse dieren maar ook exoten verdienen aandacht. Reeds kort na de uitbraak van de gezondheidscrisis werd van hogerhand beslist om dierentuinen voor het publiek te sluiten. Door deze maatregel is het er akelig stil geworden. De dieren die er verblijven, zijn slachtoffer van de toestand en raken meer en meer geïsoleerd. BrusselBlogt zocht en vond een oplossing.

Amahoro
(c) Sabine Bresser (Some rights reserved)

In overleg met de Zoo van Antwerpen worden inwoners van het Brussels Gewest ertoe opgeroepen om voor de duur van de lopende crisis een dier in huis op te nemen. Iedereen kan een keuze maken uit een lijst die ons ter beschikking werd gesteld. Niet elk dier dat in de zoo verblijft, kan in huis gehaald worden. Een kaketoe voor het raam of een welpje op de bank, dat kan. Een volwassen beer in de voorkamer ontvangen is uiteraard uitgesloten.

Wie wenst deel te nemen of gewoon meer informatie zoekt, gelieve naar deze link te surfen.

Share

Door Michel

Heeft een boontje voor Brussel, pendelde jaren lang om er te gaan werken en komt er, ook nu nog, graag terug. Hij vindt multiculturaliteit, zeker in steden, onvermijdelijk en verrijkend. Dat verschillen zichtbaar en soms uitvergroot worden is er een consequentie van. Als ze inspiratie opleveren is het mooi meegenomen.