Categorieën
Hardlopers Encyclopedie

Coronarunners, versie 4

Er blijvende boeiende specimen de Brusselse parken bevolken. Graag nog een paar stralende exemplaren.

De Langeafstandslopers
Streng in de leer. Vermoedelijk cabinetards van bij De Block of Crembo. Ze lopen op exact Noord-Koreaans gemeten afstand van mekaar, scherp anderhalve meter. Dat kan alleen maar ingestudeerd zijn. Ze lopen achter mekaar om de andere lopers niet te storen. Ze horen overduidelijk bijeen gezien de gemillimeterde afstand en door het voortdurend schreeuwen naar elkander in codetaal. Vermoedelijk honende taal over hun minister.

Wellicht had Maggy het te druk om een ommetje te maken? En Crembo wil zijn kapsel sparen, dat is algemeen bekend op het kabinet.

De Blaaskaak
Puft zijn kaken helemaal vol als goedkope kermisballonnen en blaast dan langzaam met getuite Trump-lippen de lucht naar buiten. Inademen doet hij via de neus, dat zie je aan zijn gevleugelde neusgaten, breed en wijd als spelonken. Beetje blasé lopertje.

De Hemelbestormer
Zou het helpen? Hij kijkt op gezette tijden strak naar omhoog alsof hij soelaas verwacht uit de hemel. ‘Heer, ik ben niet waardig dat gij tot mij komt, maar spreek en ik zal gezond lopen.’

Zijn stijl is inderdaad geen stuiver waard. Maar had de Heer ook geen mededogen met melaatsen en kreupelen, ja, zelfs met overspelige vrouwen? Wat zou hij dan de gebeden van een eenvoudige loopjongen niet verhoren? Only God knows.

De Ambassadeur
Onbetwistbaar een Latino. Wellicht een bekwaam redenaar, is zonder twijfel steenrijk maar geenszins stijlrijk. Dikbuikig, te wijten aan de talrijke recepties en diners met zakenlui en hoogwaardigheidsbekleders.

Honderd meter achter hem lopen twee geblokte afgetrainde gorilla’s. Doen ganser dagen niks anders dan rondjes lopen in de tuin van de ambassade, afgewisseld met stalen spieroefeningen in de lege fitnesszaal. Ze houden hun baas onverbiddelijk in het oog. Wie toevallig en zonder argwaan de weg vraagt aan hun baas wordt ter plaatse vermaald. Wis en zeker.

The Lone Ranger
Hij loopt tegen zijn goesting, de man met de heel gekromde benen. Golfen, tennissen en petanque kunnen. Maar hanengevechten, paardrijden, kamelen drijven en hondenkoersen staan voorlopig on hold. Bij gebrek aan paard heeft hij zich maar een stel loopschoenen aangeschaft. Hij voelt nu aan den lijve het leed dat hij zijn viervoeter berokkent. Maar je leest niettemin de honger naar de paardenrug van zijn gelaat.

De Onbesliste
Man is er nog niet aan uit of hij na deze crisis verder gaat blijven dollen. Reden waarom hij absoluut nog niet wil investeren in een verzorgde outfit. Maar er zijn grenzen als men zich naar buiten begeeft. Deze man is gewoon recht uit zijn bed gerold, ongeschoren en ongewassen en in nachtshort en shirt het park ingetuimeld. Haast stoemelings. Ik zeg niks over zijn stijl, kan ermee door, dat zou er nog aan ontbreken.

De Grote Encyclopedie van de Kleine Hardloper inventariseert de onuitputtelijke lopersfauna in Brusselse parken.

Meer over Brussel: hetrijkderzinnekes.blogspot.com

Share