Categorieën
BrusselBlogt.be Duurzaamheid Resto, Café & Uitgaan Sint-Joost-ten-Node

De laatste rechte lijn voor fietscafé Tandem

Na twee tijdelijke plekken in Etterbeek en Molenbeek vestigt het fietscafé Tandem zich deze maand op een vaste stek in Sint-Joost-ten-Node. Brussel krijgt er dan een plaats bij waar je iets lekkers kunt eten en drinken en tegelijk je fiets laten herstellen. Er loopt momenteel een crowdfunding om de laatste investeringen te financieren.

Ze zijn met vijf : Céline, Amandine, Corentin, Gautier en Florent. Wat hen verbindt, is hun passie voor duurzame voeding en mobiliteit. Ze dromen van een open, gezellige en kindvriendelijke plek in de stad, waar fietsers zich kunnen ontspannen of kunnen telewerken. In Tandem wordt je cappuccino geserveerd met een laagje schuim in de vorm van een fiets.

Tandem heeft intussen al een voorgeschiedenis met pop-upcafés in de Orangerie in het Jean-Félix Hap-park in Etterbeek in 2017 en het Centre Communautaire Maritime in Molenbeek in 2018. Nu landt het café in Sint-Joost vlak bij het Madouplein. Het heeft een partner gevonden in Mundo Madou, een kantoren- en vergadercentrum voor organisaties actief in duurzame ontwikkeling en andere maatschappelijk geëngageerde thema’s.

De inzamelingsactie bij Growfunding is bedoeld om een aantal aankopen te financieren: een professionele oven, een koffiemachine, materiaal voor de fietsenmakers en zitbanken. Van de vooropgestelde 10.000 euro is al een derde bij elkaar gebracht.

De opening was gepland op 14 april, maar de coronacrisis stak er een stokje voor. Nu de Brusselse horeca opnieuw mensen mag ontvangen, is de nieuwe openingsdatum dinsdag 25 juni.

Tandem strijkt neer op de Kunstlaan 7 in Sint-Joost-ten-Node. Het fietscafé is van dinsdag tot vrijdag open. Op zondag is er een brunchformule. Steunen kan nog altijd via de de website van Growfunding. Tandem heeft een website, Facebook- en Instagrampagina.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.