Categorieën
Kwistig

Kwistig in november

Deze maand pakken we opnieuw uit met onze quizrubriek Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Wie weet, win je een van de drie boekenbons ter waarde van 20 euro, voor de boekenmarkt van Lannoo, die plaatsvindt van woensdag 24 tot zondag 28 november in het Paleis der Academiën.

  1. Bij welke uitgeverij in Brussel werkte de schrijver Jeroen Brouwers van 1964 tot 1976 als redactiesecretaris en later als (hoofd)redacteur? 
  2. Hoe heette de ‘laatste pornobioscoop van Brussel’, waaraan het MIMA een tentoonstelling wijdt?
  3. Wat was de naam van de pronkzaal van het Paleis op de Koudenberg, dat in 1731 door een zware brand verwoest werd? Er vonden plechtige bijeenkomsten en festiviteiten plaats, zoals de eerste vergadering van de Staten-Generaal in 1465, de troonsafstand van Keizer Karel in 1555 en het huwelijk van de latere landvoogd Alexander Farnese in 1566.

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig’ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot en met woensdag 17 november. Je persoonsgegevens dienen uitsluitend voor de wedstrijd en worden niet bewaard, doorgegeven of op een andere manier gebruikt.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.