Categorieën
People & Lifestyle Podium Resto, Café & Uitgaan

Ma Mythologie Gay

Op initiatief van Henri Simons, schepen van Stedenbouw en van Bruno De Lille, schepen van Gelijke Kansen en het Comité voor Stedelijke Kunst, heeft kunstenaar Jean-François Octave voorgesteld om een drie meter hoge, stenen zuil op de hoek van de Plattesteen te plaatsen. Op de zuil moeten namen komen van 300 al dan niet bekende holebi’s.
Het Brusselse stadsbestuur wil daar blijkbaar 30.000 euro voor uittrekken, maar geld is momenteel niet het probleem. De verzameling van de namen baart de kunstenaar momenteel meer zorgen. En binnenkort mogen bovenstaande schepenen zich daarbovenop nog eens verwachten aan wat vragen (fr.) uit de hoek van MR. Op bovenstaande link vind je hoe je jezelf kan registreren voor dit project, indien je je aangesproken voelt. Jean-François Octave heeft onder meer als verdienste de aankleding van metro Heizel.
Dat Plattesteen wordt uitgekozen voor dit project mag niet verwonderen. Het is niet voor niks dat de Sint Jacobswijk van Brussel-centrum is verbroederd met de Marais van Parijs. Met ondermeer de Belgica, het regenbooghuis en Chez Maman (fr) in de buurt (wat is er gebeurd met de “Why Not”?), kan je deze wijk toch wel beschouwen als de gay area van Brussel bij uitstek.

Het gemeentebestuur moet nog samenzitten over dit project, maar de schepenen hopen dat het monument er staat voor de volgende zomer! Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Share