Categorieën
Resto, Café & Uitgaan

Le Tartisan

Aangenaam lang lunchen voor niet te veel geld, het kan in Le Tartisan (Vredestraat). Reeds enkele maanden stond dit adresje in mijn to-visit lijstje, en vandaag is het er eindelijk van gekomen. Na een te korte nacht en een succesvol examen was het tijd om mezelf te verwennen met een gezellig lunchmoment, dus waarom niet hierheen trekken. Een goede keuze, zo bleek

Terwijl ik me, in afwachting van de komst van een vriendin, in een hoekje nestel met mijn weekendkrant en een rood huiswijntje heb ik rustig de tijd om de plaats in me op te nemen. Een internationaal (ok, Sint Bonnifacius is vlakbij) en gevarieerd publiek komt hier toegewaaid. De sfeer is rumoerig, maar zeker niet te luid. Een hoekje voor de rokers én eentje voor de niet rokers – beiden verschillend van stijl: het eerste een beetje modern, gestilleerd, het tweede eerder gezellig warm. We kiezen voor een vegetarische lasagna – onverwacht vergezeld van een lekker slaatje – en een salade met vier verschillende omeletten. Beiden netjes gepresenteerd, en ze (s)maken zeker hun visuele belofte waar. Bijna anderhalf uur tafelplezier, al zit mijn charmante tafelgenote hier waarschijnlijk ook voor iets tussen, voor net iets meer dan 20 euro. Mij zien ze hier zeker nog terug!

Als je zelf eens wil oordelen kan je ofwel langslopen en je vergapen aan de met taarten en quiches overladen vitrine, of nu reeds een snelle blik werpen op hun website, die – hoewel een beetje oubollig – alle nodige informatie bevat.

Share

Door nico

Nico. Bijna 30. Jonge vader. Blijven hangen in Brussel na studies. Ambtenaar. Gewoond in Etterbeek, Aalborg (DK), Oudergem, Etterbeek, München (DE), Schaarbeek en nu Sint-Joost-ten-Node. Levensgenieter (naar eigen gevoel), beetje workaholic (volgens anderen) - maar daaraan wordt gewerkt :-). Bierliefhebber, amateur-kok. Totaal a-muzikaal. Believer van het goede in de mens en/of maatschappij.
Check www.deblauwe.be als je meer wenst te weten...