Categorieën
Elsene Sint-Gillis Sint-Lambrechts-Woluwe Sint-Pieters-Woluwe Ukkel Vorst Watermaal-Bosvoorde

Et VOO? Ook passioneel?

VOO, de kabelmensen voor een aantal gemeentes (Ukkel, Elsene,…) bieden televisie (ook digitaal), internet en telefonie aan.
Het heeft weinig zin om met andere kabel leveranciers te vergelijken gezien je in deze in België nog steeds geen keuze hebt, maar naar aanleiding van downloaddag vorig jaar én mijn internetgebruik wou ik toch even gaan kijken wat ze te bieden hebben.

Abonnement Download Upload Limiet (jawel!) Prijs
Un peu 512k 128k 500M 20€ (*)
Beaucoup 4Mbps 128k No Limit 33,00 € (*)
Passionément 15Mbps 256k 10G 39,00 € (*)

* Met domiciliëring, zonder + 1€

Competitieve prijzen, dat wel… naar de extreem dure Belgische normen. Maar wat mij opviel is dat voor 6€ extra, je plots de mogelijkheid krijgt om tegen een (bijna) viervoudige snelheid je downloadlimiet (die je bij de goedkopere optie niet hebt!) vol te stouwen. Om even een idee te schetsen: à 15Mbps kan je je downloadlimiet reeds bereiken op een goed anderhalf uur! Ik zal het niet snappen, die download limieten, vooral dat passionele internetters hier weer worden gestraft.

Voor de televisie zijn we enkele maanden geleden wegens een promo overgeschakeld naar digitale televisie. Hier geen praktijken van Nederlandstaligen pesten om te doen overschakelen (Ka2 werd wél verhuisd naar een frequentie waar mensen met een minder dan ideale signaalsterkte die niet meer goed konden ontvangen…), en ook geen technische problemen. Het is alleen nog wachten op de aanduiding van de programmas van de Vlaamse zenders, daar waar dit voor de meeste Franstalige zenders vanaf het eerste moment in orde was. Nog géén extra mogelijkheden zoals de “Net gemist” en kijken op aanvraag, maar er is geen meerkost buiten de digibox (die op zich dan weer wél schijtduur was: 99€ voor het goedkoopste model die op de markt te krijgen is). Maar wegens mijn situatie thuis was het wel handig om dan weer BBC3 en BBC4 te hebben.
Screenshot

Voor de telefoon is het niet zo simpel om te vergelijken met Belgacom of zo. Twee formules: Blabla (als je veel naar binnenlandse vaste nummers belt), en Eco waar je betaalt voor elke oproep. Heb net even de laatste twee Belgacom facturen erbij genomen en voor ons maakt het allemaal weinig verschil uit. Moesten er nu eens voordelige combinatie-abonnementen zijn… 😉

Share