Categorieën
Resto, Café & Uitgaan Shopping

Alle winkels van Brussel?

shopinbrusselsOp zoek naar een winkel in Brussel? Wil je weten welke winkels er in je buurt zijn? Of in een bepaalde straat? Atrium maakte daartoe de website shopinbrussels.be. Je kan zoeken per wijk, op categorie of op naam. Of je kan inzoomen op een bepaalde straat en klikken op een gebouw. Een leuk initiatief en de site oogt mooi.

Alleen kan de gebruiksvriendelijkheid heel wat beter. De interface is omslachtig. Zo kan je bv. de back-toets van je browser niet gebruiken (maar moet klikken op het pijltje in de menu). De resultaten zijn ook niet overzichtelijk en je krijgt per winkel weinig informatie (gelukkig wel een foto en een link wanneer de winkel een website heeft). Er zijn ook geen mogelijkheden voor interactiviteit. Daarvoor moet je eerder bij iets als cityplug.be zijn.

shopinbrussels-site

Per wijk zijn de specialiteiten van de buurt aangeduid met een rode ster. Ook restaurants zijn opgenomen. Niet alle winkels van Brussel staan op de site. Sommige wijken zijn nog niet in kaart gebracht. Het betreft natuurlijk een erg omslachtig werk.

Als je doorklikt op Het identiteitsconcept van een wijk, kom je op de site van Atrium terecht, de initiatiefnemer. Je krijgt er meer informatie over het profiel van de wijk.

Wie is Atrium?

Onder impuls van het Brusselse Gewest bevordert Atrium investeringen in de stad door inwoners, handelaars, eigenaars, plaatselijke overheid en investeerders. Het agentschap wil de actoren actief betrekken bij de vernieuwing en opwaardering van hun wijk en zoekt samen met hen naar oplossingen om braakliggende terreinen in de stad te herstellen, om woningen ter beschikking te stellen, om het handelsaanbod te beheren en de wijken aantrekkelijker te maken.

Share

Door Tineke

Tineke Van Engeland. 34 jaar. Woont met haar vriendin in het centrum van Brussel, tussen Beurs, Brouckère en Muntplein. Is actief bij het Regenbooghuis en Transitie Brussel. Werkt rond duurzame consumptie.
Schrijft graag over duurzaamheid, winkels, lijstjes, het Anspach Center, holebi's, fotografie,...
Heeft een eigen site met blog, fotoblog en fotogallerij: www.fototineke.be.