Categorieën
Brussel Actua dixit Podium

Dixit: open als een oude hoer

Op het Bal National wordt er vandaag aan de vooravond van de Belgische feestdag voor de achtste keer gezongen en gedanst op het Vossenplein. Op het programma staan dit jaar Nicole en Hugo, Les Vedettes, Lange Jojo en Kate Ryan. Gedanst in de straten van België wordt er ook in deze vertaalde liedjestekst. Wie heeft het hier over de smerige schoonheid van zijn stad?

De stad is open als een oude hoer
Waar het duur is om arm te zijn
Klein land met een grote geest
Waar ze helemaal geen taal spreken

Dansen in de straten van België
Brussel, waar ze spruiten eten
En rauwe mosselen

Brussel, brij,
Zij is mooi, zij
Ze is een dame
Een smerige schoonheid

Deze verzen komen uit Brussels van Arno. Hij is in Oostende geboren, maar behoort met zijn rauwe mengvorm van muziekstijlen en talen al lang tot het Brusselse culturele erfgoed. Zijn nieuwe cd heet Brussld en behoort volgens De Morgen tot het beste wat hij de jongste jaren heeft uitgebracht. Hij stelt het album in oktober voor in een aantal grote Brusselse zalen. De AB en de Botanique zijn al uitverkocht, maar er zijn nog kaarten beschikbaar voor het Koninklijk Circus, Vaartkapoen en KVS.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.