Categorieën
Resto, Café & Uitgaan

Lijstjestijd #13: de 4 lekkerste frietkoten

52 lijstjesWaar in Brussel vind je de 5 beste plekken om stoemp te eten, wat zijn de 3 meest onthullende tram- en buslijnen en van welke 4 wijnbars krijg je het warm?”. Jan Sulmont probeerde Brussel te vatten in 52 lijstjes, netjes gebundeld in een handige stadsgids. BrusselBlogt laat elke week een nieuw lijstje op je los!

Een ideaal lijstje voor op een nationale feestdag als deze!


Frituur Antoine
De Nederlandse Volkskrant riep Antoine in 2008 nog uit tot de beste frituur van Brussel. Maak je puntzak met in rundsvet gebakken frieten soldaat op één van de omringende terrassen.
> Jourdanplein, 1040 Etterbeek
+32 (0)2 230 54 56


Sur le Pouce

Piepkleine maar kraaknette snackbar waarin de Vietnamese Belg Tam Phan – hanteer gerust zijn Turkse roepnaam Bilo – alle frietjes keurig twee bakbeurten geeft.
> Grensstraat 37, 1210 Sint-Joost-ten-Node
+32 (0)2 218 51 33


Frit’Flagey

Concurrent van Antoine als populairste friterie van Brussel. In een Zwitsers vrouwenblad was schrijfster Amélie Nothomb alvast formeel: hier vind je “les meilleures frites du monde!”.
> Flageyplein, 1050 Elsene


Fritkot Bompa

Hier eet je frietjes met de heerlijke ‘XL’-saus van het huis: mayonaise met dille.
> Kroonlaan 71, 1050 ElseneKan jij het lijstje aanvullen of zit er iets tussen wat je kent, laat het iedereen weten, we zijn benieuwd!

Dit lijstje kwam er met toestemming van uitgeverij Luster. Het boekje ‘De 5 beste plekken om stoemp te eten en 51 andere lijstjes over Brussel’ kan je kopen in de boekhandel. Meer info op www.lusterweb.com !

Share