Categorieën
Resto, Café & Uitgaan Ukkel Wonen in Brussel

Vertrouw niet op uw maaltijdcheques

Lunch Pass Sodexo Gisteren, de laatste dag van augustus, kwamen we thuis tot de vaststelling dat we onze maaltijdcheques wat door elkaar hadden gehaald en dat er nog enkele tussen zaten die zouden vervallen. We hadden dan maar het briljante idee opgevat om bij Eat East, bij ons om de hoek, een bestelling te plaatsen die we zouden ophalen.
Bij het ophalen weigerde men echter de betaling met maaltijdcheques. “We kunnen hier niks mee doen, laatste dag. Morgen vervallen die.”. Geen verontschuldiging, niks, gewoon geweigerd. Choquerend om zoiets als vaste klant, want dat zijn we nu toch al vijf jaar lang, mee te maken. Maar direct vroeg ik me dan ook af, of dat allemaal we zo legaal is? Hoe kan je nu de ene keer wél, en de andere keer niét maaltijdcheques (geldige!) aanvaarden?
Ik heb de bestelling uiteindelijk laten staan en ik voel me niet meteen geneigd om daar nog langs te gaan. The Blue Elephant is ook niet ver, vriendelijke bediening en véél beter qua kwaliteit. Voor de meerprijs heb ik het er voor over.
Uiteindelijk hebben we kunnen bestellen bij Vini Cucina, na op voorhand geverifieerd te hebben hoe zij staan tegenover cheques die de dag erop vervallen. Daar liet men weten dat zoiets illegaal is. En bij het afhalen werd ik met de glimlach bediend, driewerf hoera!

Ik kon het uiteraard niet laten om Sodexo even te contacteren om te vragen of dit allemaal wel kan en zo… Ziehier hun antwoord:

Het restaurant EatEast gebruikt de maaltijdcheques van zijn klanten voor zijn eigen aankoop om de kosten wat de registratie bij Sodexo te vermijden.
Natuurlijk is het toegestaan.
De handelaars die bij Sodexo geregistreerd zijn om hun maaltijdcheques te laten terugbetalen krijgen een verlenging van 3 maanden na de vervaldatum om de cheques te laten terugvergoeden door onze diensten.
Dat zou een verklaring zijn voor het weigeren van uw cheques gisteren in dit restaurant.

Bij deze: let er op dat uw restaurant/winkel geregistreerd is bij Sodexo. Zoniet, kunnen ze dus inderdaad van vandaag op morgen, zelfs à la tête du client, beslissen om uw cheques te weigeren.

Share