Categorieën
Brussel-Stad Resto, Café & Uitgaan

Bozar Brasserie Twunch

Onder het mom van een twunch zijn we vorige week de nieuwe Bozar Brasserie gaan testen. Mijnheer Houbi, had de twunch opgezet en coördineerde met het restaurant de menu, waarvoor dank!
Als het regent in London, druppelt het in Brussel, neen? Het fenomeen van de beroemde chef die zijn naam verbindt aan een eetgelegenheid heeft hier enkele jaren geleden ook zijn intrede gedaan. Ditmaal is het de naam van David Martin, de man achter Brasserie La Paix, die verbonden wordt met de gloednieuwe brasserie in de Bozar. Hij staat er aan het hoofd, maar de man zelf kregen we niet te zien, ondanks de open keuken. “Aan het hoofd staan van”, “naam verbinden met”… subtiele verschillen. Maar de man zijn invloed is er wél overduidelijk, zo vertelde mij een mede-twuncher die al eens beroepsgewijs in La Paix verschijnt.
We waren er met een vrij grote groep, vandaar dat men ons een menu voorstelde. De organisatie was uiteindelijk vrij goed. Enkele mensen moesten bij het hoofdgerecht nét ietsje te lang wachten, maar dat kon de pret niet bederven. Aan de tafel waar ik zat, hoorde ik geen enkel negatieve noot. Aan de andere tafel zaten wat grotere zeurpieten (graptje, Jan)!
Voor 55€ kreeg ik het volgende met wijnen en water:
Emulsion tiède de fromage de chèvre Belge, crumble au lard fermier
*****
Comme une croquette de crevettes
*****
Cabillaud rôti à la plancha, beurre d’algues, légumes du jour
*****
Tout chocolat
In vergelijking met andere twunchen, was dit wat aan de duurdere kant. Maar als we dan gaan kijken waar ik reeds ben geweest (Quick, Tex-Mex,…), was dit niet te verwonderen. Persoonlijk vond ik dit een faire prijs voor de kwaliteit en de atmosfeer. Maar de voorgestelde 10€ voor een coupe Champagne vond ik er toch wat over… of misschien ga ik teveel naar de streek zelf om nog een goed idee te hebben over de prijzen in de horeca.

Share