Categorieën
Resto, Café & Uitgaan Shopping

De kerstmarkt van MicroMarché

Op zoek naar een uniek kerstcadeau? In de MicroMarché in de Steenkoolkaai 9, in de schaduw van het reuzenrad, stellen een dozijn jonge ontwerpers hun creaties voor. Wie weet, vind je er wel een hippe handtas voor je lief, een bedrukte T-shirt voor je broer of een stijlvolle muts voor de bomma.

De Micromarchands zijn tien ‘vaste’ ontwerpers, die binnen Micromarché hun eigen boetiekje openstellen voor het publiek. Verder zijn er ook de  ‘ambulante’ Marchands, die enkel op speciale gelegenheden hun creaties uitstallen. De Marchands zien de MicroMarché als een platform om hun kunnen aan de wereld te tonen, of als een springplank naar zelfstandig ondernemerschap. Onder hen vinden we juweliers, grafisch ontwerpers, modeontwerpers en beeldende kunstenaars.

De MicroMarché is het hele jaar door elke zaterdag en zondag open, van 14u tot 19u, maar opent in de twee weken voor Kerstmis ook zijn deuren van woensdag tot vrijdag, van 16u tot 21u. Ook de buren van het ViaVia café delen mee in de kerstsfeer en zijn present met hun eigen eet- en drankstandje. Je kunt er terecht voor jenever en wereldkeuken.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.