Categorieën
Shopping Wonen in Brussel

Een Brusselse kerstboom

Kerstmis. Eerlijk gezegd ben ik niet zo’n geweldige fan van heel het gebeuren. Het lijkt me allemaal te opgeklopt, te gemaakt. Een platte commerce die met de jaren steeds dieper in ons strot wordt geramd. En toch, ergens voel ik toch een lichte affectie met de verborgen traditie die erin schuil gaat. Kerstmis is een warme dekmantel voor zaken waarvoor je anders géén tijd kan maken: een weekendje weg, familie terugzien, kaartjes schrijven vol met lieve woorden,… ja zelfs die kerstboom halen en decoreren kan rust brengen. Al was het dit jaar een beetje zoeken vooraleer ik een geschikte naaldboom kon vinden. De winkels in de buurt hebben de winstgevende markt van kerstbomen nog niet ontdekt. Spijtig voor hen. Anderzijds kan je wel inspiratie opdoen mocht je nog op zoek zijn naar een origineel cadeau: tajine-potten, exotische kruidenmengels en veel meer ander Arabisch gerief.

Christmas Lightshow at the Grand Place

Er zijn wel degelijk adresjes waar je in Brussel een mooie kerstboom kan kopen. Het eerste en misschien beste adres is Het Witte Gras (Pletinckxstraat 7, Brussel), mooie stevige bomen in pot of op stok. In tegenstelling tot wat de allure van de zaak doet vermoeden valt de prijs goed mee. Laat zeggen dat je rond 25 à 30 een boompje kan kopen. Vlakbij de kerstmarkt in de Léon Lepagestraat 57 bij Elza & Hilda, dit nieuw bloemenwinkeltje verkoopt momenteel ook bomen. Helaas iets duurder dan gemiddeld. In hetzelfde elan is er in de Dansaertstraat Flower@ttitude. Kerstbomen in stijl dus.


Bij bloemenzaak Jettie in de Lakensestraat zag ik vorige week kerstbomen in bonzai-versie. Heel grappig en handig voor mensen met weinig plaats, maar erg duur (vanaf 35 euro).
En dan resten er nog een paar alternatieven. De kleine Delhaize aan Hoogte 100 in St-Gilles verkoopt naar jaarlijkse gewoonte kerstbomen. Halfweg de Zuidstraat is er ook een tijdelijke kerstbomenwinkel. En mocht je een auto hebben kan je richting Groendekor-tuincentrum rijden (Bergensesteenweg 408, Sint-Pieters-Leeuw) waar ze keuze te over hebben. Mocht je bijvoorbeeld géén zin in een naaldboom hebben kan je desnoods een Schaarbeekse kriekelaar in je huiskamer zetten (een kwestie van eens origineel uit de hoek te komen). Iets verderop in Dilbeek is er uiteraard de Aveve waar standaardkerstbomen op de parking staan. Géén topkwaliteit, maar voor 20 euro ben je er wel gered.

Eén tip wacht niet te lang, want de kerstbomen zijn in Brussel schaars! Vergeet op 8 januari uw kerstboom niet op straat te zetten. NetBrussel doet dan z’n jaarlijkse kerstboomophaling.

Vanzelfsprekend zijn adresjes waar je een topkerstboom kunt kopen altijd meer dan welkom.

Share