Categorieën
dixit

Dixit: het gevoel in een ander land te zitten

Begint het buitenland al in Brussel? Als je als Vlaamse inwijkeling in de stad terechtkomt, word je geconfronteerd met een andere voertaal, diverse culturen en talloze onbekende plekken en mogelijkheden. Welke zangeres beschrijft haar indrukken van Brussel in het onderstaande citaat?

Je hebt niet de indruk dat je voortdurend iemand kan tegenkomen die je kent. Bovendien krijg je er constant het gevoel in een ander land te zitten. Heerlijk! Ik hou van al die verschillende talen, culturen en mogelijkheden. Het inspireert. Anderzijds kan ik altijd terecht bij mijn twee zussen, die ook in Brussel wonen. Ik ben hier ondertussen al lang, dus een andere, grotere stad wenkt, maar dan zou ik België moeten verlaten en dat ligt momenteel nogal moeilijk.

Aan het woord is Geike Arnaert, die uit Poperinge komt en sinds zeven jaar in Brussel woont. Op haar zeventiende werd ze zangeres van Hooverphonic en oogstte ze succes met nummers als Eden, Mad About You en Vinegar & Salt. In 2008 maakte ze bekend dat ze de band zou verlaten. Na een gezamenlijk project met Erik ‘Spinvis’ de Jong (Dorléac) nam ze als Geike in 2011 een soloalbum op, For the beauty of confusion, dat ze op 13 december in de Botanique voorstelde.

 

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.