Categorieën
Podium Resto, Café & Uitgaan

30 jaar Art Brussels

Er broeit iets in Brussel. De wereld van de hedendaagse kunst maakt zich op voor een groots evenement: Art Brussels. De jaarlijkse kunstbeurs doet de stad van 19 tot 22 april volstromen met kunstliefhebbers en wordt begeleid door tal van randactiviteiten. Een greep uit het rijke aanbod.

  • Art Brussels zelf is aan haar 30e editie toe en is uitgegroeid tot een must voor curatoren, critici, verzamelaars en iedereen die interesse heeft in de nieuwe tendensen in de internationale kunstwereld. De beurs in Brussels Expo brengt 182 galeries uit vier werelddelen onder één dak samen. Zowel vaste waarden als veelbelovende talenten exposeren hun werk. Op de beurs vinden ook debatten plaats met o.a. toparchitect Rem Koolhaas, kunstpaus Jan Hoet, galeriehouder Adriaan Raemdonck en hoedenontwerper Christophe Coppens. De toegang bedraagt 15 euro (of 12 euro als je je ticket vandaag nog online bestelt).
  • Art in the City is een gratis openluchttentoonstelling die voor de vierde maal plaatsheeft in het Egmontpark, naast The Hotel. Er zijn twaalf sculpturen te zien van kunstenaars uit België, Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Arabische Emiraten. De winnende kunstenaar wordt door de stad Brussel uitgenodigd om voor een specifieke ruimte een kunstwerk te creëren.
  • Een aantal jonge galeries en kunstenaars palmen het station van Brussel Congres in. Poppositions presenteert kunstwerken in een doordachte interactie met de architectuur en sfeer van die ongewone locatie. De expo is volledig vrij toegankelijk, van vrijdag tot en met zondag, van 12u tot 21u. Vrijdagavond is er een openingsparty.
  • Wild Gallery in Vorst is de gastheer voor de eerste Belgische editie van de succesvolle Parijse kunstbeurs Slick. Gerenommeerde kunstenaars en aanstormende jonkies maken hun opwachting. En wat meer is: de 42-jarige topchef Christophe Pelé van het Parijse tweesterrenrestaurant ‘La Bigarrade’ opent een tijdelijk restaurant op de nieuwe kunstbeurs. Net zoals in zijn eigen restaurant biedt hij elke dag een vast menu aan dat afhangt van de beschikbare producten en van zijn inspiratie. Fijnproevers kunnen er vrijdag, zaterdag of zondag voor 35 euro lunchen.
  • Vrijdagavond van 18 u tot 22 u openen 27 galeries in Brussel hun deuren tijdens Gallery Night.
Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.