Categorieën
Resto, Café & Uitgaan

Het einde van een frietkraam

Gisteravond kwam ik  in de verleiding om na het werk een pakje friet te gaan halen bij het bekende frietkot aan de KVS. Helaas, de eigenaars zijn er net mee opgehouden. Het afscheidsbriefje van Pit en Renée:

De tijd is gekomen voor ons om afscheid te nemen en de zaak over te laten. Wij wilden jullie hartelijk bedanken voor de trouw tijdens die talrijke jaren. Wij wensen jullie verder veel plezier en veel geluk, alsook  aan jullie verwanten. Pit en Renée

Heel spijtig dat een van de beste frituren van de stad na dertig jaar de deuren sluit. Het is wachten op de nieuwe uitbaters. “Bientôt réouverture,” lees ik.

Wat het geheim was van het frietkraam van de Lakensestraat?  De uitbaatster Renée Staelens verklapte het aan TVBrussel: geen olie, maar vet zoals vroeger, dat dagelijks gewisseld wordt, en properheid. Fans loofden op SaySo de overheerlijke en zeer goedkope frieten, het charmante terrasje, de vriendelijkheid van de uitbaters én de bediening in het Brussels.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.