Categorieën
blog.bxl People & Lifestyle Resto, Café & Uitgaan Shopping

Blog.bxl: my-Brussels

De Brusselse blogosfeer is als een huis met vele kamers. In de rubriek blog.bxl wandelen we door de verschillende vertrekken. Vandaag werpen we een blik op een Franstalige blog die gek is op lifestyle en de lezer door Brussel gidst: my-Brussels.

Al tweemaal na elkaar sleepte my-Brussels een blog award  in de wacht in de categorie stadsblog. Le Vif – Weekend liet in het juryrapport van 2013 het volgende optekenen:

My-Brussels deelt zijn adressenboekje en bedient daarmee Brusselaars, expats en toeristen die Brussel in zijn meest ongewone aspecten willen leren kennen, op hun wenken. Op het programma: leuke plannen in verband met mode, decoratie, gastronomie, cultuur, en dat alles in een dynamische lay-out.

 

 

 

 

De aantrekkelijke vormgeving springt inderdaad meteen in het oog. De homepage is opgedeeld in drie kolommen en bevat mooie foto’s en afbeeldingen, titels en heel beknopte teksten die de lezer nieuwsgierig maken. Zo illustreert Mathilde Bel de feestelijkheden in Brussel ter ere van 21 juli met een zakje friet omringd door confetti en slingers in de nationale kleuren.

In de kijker staan momenteel uiteenlopende adresjes: Fixerati, een winkel in Elsene waar je een fiets op maat kunt bestellen, het park Tenbosch, de vernieuwende kapperszaak Up to do, het uitstekende lunchrestaurant Jour de Fête, de handtassenboetiek Lilu, de kinderkleding van Petits Pois Carottes.

Uit de interesse voor mode, lichaamsverzorging, design en kinderen blijkt duidelijk een vrouwelijke invalshoek. Enig opzoekwerk leert dat achter de blog Priscilla Dessaigne zit. Zij is een Franse journaliste die zich in Brussel gevestigd heeft en ook al kleren voor kinderen ontworpen heeft onder het merk Nea-Zoï (Nieuw Leven in het Grieks). Haar team is volgens de blog geregeld aan te treffen in hippe cafés in Sint-Gillis en Elsene zoals Potemkine, Chez Franz en Bar du Matin. De blog vierde einde 2012 zijn tweejarig bestaan.

De site is niet alleen gul met tips, er mag ook al eens gelachen worden, bijvoorbeeld met een Belgisch-Franse woordenlijst. Want het is inderdaad zeer de vraag of je in een Franse school Belgische woorden als bourgmestre (maire), ring (périphérique), Américain (steak tartare), couque (croissant) en zot (idiot) geleerd hebt. En veel gebruikte woorden als ça va (d’accord) en savoir (pouvoir) krijgen in België een andere betekenis.

My-Brussels is ook actief op Facebook en Twitter.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.