Categorieën
Brussel Actua Mobiliteit

Pic Nic More Streets

Midden september organiseert Pic Nic The Streets gelijktijdig een picknick aan de Ninoofsepoort en aan de Elsensesteenweg. Niet toevallig twee plaatsen waar koning auto regeert en chaos troef is.

Na de succesvolle editie van Pic Nic The Streets op 9 juni aan de Beurs, wil de burgerbeweging nu focussen op andere zwarte verkeerspunten in Brussel.

De actie aan de Ninoofsepoort was al eerder bekendgemaakt. De vier hectare braakliggend terrein heeft nood aan een grondige heraanleg, waar meer ruimte is voor groen, fietsers, voetgangers en openbaar vervoer. Er is al een affiche, van niemand minder dan Judith Van Istendael, en een Facebook-eventpagina.

Nieuw is dat er nu ook een tweede locatie is aangeduid: de Elsensesteenweg, ter hoogte van het Fernand Cocqplein. Wie daar regelmatig passeert, weet dat deze verkeersader problematisch is. Ook hier wil Pic Nic The Streets de eis voor meer kwaliteitsvolle publieke ruimte kracht bijzetten.

Beide acties vinden plaats op zondag 15 september op de middag.

Op vrijdag 13 september wordt bovendien een fietstocht georganiseerd langs de verschillende zwarte verkeerspunten in Brussel. Dergelijke black spots kunnen burgers nog steeds aangeven via de app Fix my City.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share