Categorieën
Hardlopers Encyclopedie

De Grote Encyclopedie van de Kleine Hardloper XII: het Kantoor

Altijd en overal lees je in de loopstijl van de joggers onweerlegbaar de karakters op kantoor.

Kijk daar! De uitslover, snel, gejaagd, het kan niet rap genoeg vooruitgaan. En het kleine meisje, Scheefloper, ze lijkt wel een kleuter, stuntelig rent ze,  maar geniaal op de Marketing.

De gejaagde, de nonchalante, de geduldige, de bedaarde, gepokt en gemazeld, de Nine to Five, loopt uit gewoonte. De Strever, zal snel opgebrand zijn. De Kromme, lang en knokerig met gebogen rug, te veel verantwoordelijkheid, loopt op de toppen van zijn tenen.

Dan de Flitsende, ooh het gaat hem voor de wind, zie hem voorbij zoeven, zelfverzekerd, fonkelende glimlach. De dikke Lamme Goedzak, wiebelende buik, immer goedgemutst. De Gepeste, achter hem de pesters, althans dat ruikt hij. En ja, de Aanhouders, ze duiken, apart weliswaar, de diepte in tot bij Peter de Grote.

De Krampachtige passeert en de Onderdanige, hij loopt bijna geknield. De Eenzaat, verlegen man. Niemand kijkt naar hem om, hij loopt goed maar ongelukkig. Het blonde dikkige meisje wijkt af van de route, beetje Onderkruipster, snijdt het park, steelt rondjes. En daar, de Gluiperd, plakt haast tegen de bureauchef, die ruikt mijlenver naar het zweet, je moet er iets voor over hebben, je hoort hem slijmen. De Meeloper is er ook, hangt er zowat aan, oninteressant, gedoogd. De Flamboyante, hij presteert goed, maar gaat niet tot de max, er is nog leven naast de piste. En de Frivole, ach, ze kennen hem wel, beetje snoeverig. De Coole, doet zijn ding, waar en hoe en wanneer hij wil, geen kruiper, geen vastbijter, zie hem zweven. De Syndicalist maakt onderweg zijn troepen warm, onderwijl jent hij de Gluiperd, ongetwijfeld een rat.

En dan, een zinderend groepje jonge binken, ambitieus, lachend, schijnbaar onverschillig. Maar o wee, wacht maar straks aan de meet : Jeder für sich, geen splinter genade bij de Ambitieuzen.

Allen passeren ze de revue, gans het kantoor wordt zomaar te grabbel gegooid, op een doordeweekse zonnige middag in de groene Warande.

meeroverbrussel : hetrijkderzinnekes.blogspot.com

 

Share