Categorieën
blog.bxl Resto, Café & Uitgaan Shopping

Blog.bxl: Brussels Food Friends

De Brusselse blogosfeer is als een huis met vele kamers. In de rubriek blog.bxl wandelen we door de verschillende vertrekken. Vandaag werpen we een blik op Brussels Food Friends, een recent initiatief van vier expats om foodbloggers in en om Brussel te verenigen. Hun zelfverklaard doel? Elkaar inspireren, verhalen delen, gezamenlijke activiteiten organiseren en … zich te goed doen aan heerlijke gerechten.

 

Twee uur waren Maxine, Michelle en Andreea met de auto onderweg naar Rotterdam om andere bloggers te ontmoeten. Maar waarom zo ver reizen als je vlakbij gelijkgezinden kunt vinden? Dus sloegen ze de handen in elkaar. Brussels Food Friends zag in het voorjaar van 2014 het licht. Op hun Engelstalige website verzamelen ze verrukkelijke recepten, kondigen ze activiteiten aan, stellen ze de mensen achter foodblogs voor. De rubriek Link Love bevat een uitvoerige lijst van foodbloggers in België, of ze nu Engels, Nederlands, Frans, Italiaans of zelfs Noors als voertaal hanteren.

Wie zijn de vrouwen achter de blog? Andreea is geboren in Roemenië, maar woont al 15 jaar in België. Ze houdt sinds 2005 samen met haar wederhelft Mark de blog On (glorious) food and wine bij. Haar passies komen er ruimschoots aan bod: eten, wijn, Belgisch bier en reizen. Michelle van Very Hungry Explorer komt oorspronkelijk uit Londen. Ze brengt sinds 2009 verslag uit haar reis-, kook- en eetavonturen. Maxine is een Zuid-Afrikaanse die al zes jaar in Brussel woont. Ze houdt van eten in al zijn glorie: erover lezen, het klaarmaken en het degusteren. Haar blog heet Why I am not skinny. Tot slot is er de Canadese Alison, die graag Belgiës verborgen schatten ontdekt, vooral als ze eetbaar zijn. Op CheeseWeb deelt ze haar culinaire highlights en haar reiservaringen.

Brussels Food Friends organiseerde al twee bijeenkomsten het afgelopen jaar: in maart in The Hotel en in juni in Hotel Bloom, waarover Breandan van Belgian Smaak een sfeervol filmpje maakte. Regula Ysewijn ofte Miss Foodwise luisterde het jongste netwerkevent op met een voordracht over het creëren van je eigen visuele identiteit.

De blog heeft een frisse look, bevat mooie foto’s en houdt de vinger aan de pols van de foodblogosfeer, vooral door het vrijdagse gesprek met een foodblogger. Kritische reflecties zoek je er echter tevergeefs, wat vragen doet rijzen over de objectiviteit en over de betrouwbaarheid van het oordeel. Everything is great and wonderful. Je zou zowaar verlangen naar een vernietigende restaurantrecensie van Bruno Vanspauwen.

Brussels Food Friends is ook actief op Twitter (436 volgers) en Facebook (97 fans).

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.