Categorieën
Resto, Café & Uitgaan

Museumbrasserie blundert

Is de Museumbrasserie aan lager wal geraakt sinds Peter Goossens zich in 2008 terugtrok als consulent? Het restaurant van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten op het Koningsplein oogst de laatste jaren vernietigende kritieken.

‘Overpriced, no atmosphere and dreadful staff’, schrijft Janice uit Melbourne in september 2014 op TripAdvisor. Anna wachtte in maart 2013 samen met haar Italiaanse bezoekers anderhalf uur op haar maaltijd en dronk warme champagne die 200 euro bleek te kosten. Geert uit Brussel besluit in februari 2015 dat het onberispelijke museumrestaurant van weleer veranderd is een cafetaria met zelfbediening, middelmatig eten, plastic menukaarten en een onprofessionele bediening. Ook op Resto.be tonen heel wat klanten zich de laatste tijd misnoegd.

The proof of the pudding is in the eating, zegt men. Maar soms houdt de menukaart die buiten uithangt je al tegen. Welke bezoeker heeft er in hemelsnaam zin in een ‘Buffet Salé à toekent’ of ‘Buffet salted at Will’? ‘Einem weichen’ of ‘een Soft’ klinkt evenmin appetijtelijk. De vertaling is een grote sof. De ‘sweet time’ voor het restaurant lijkt voorbij.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.