Categorieën
Brussel in Beeld Mobiliteit Wonen in Brussel

Een dag Entramie(s)

De website Entramie verzamelt Brusselse tramverhalen. Alle verhalen zijn gepost door tramreizigers. Dertien van die verhalen werden door beeldend kunstenaars tot een visueel kunstwerk omgevormd. Van 24 tot 28 december 2016 kon je deze kunstwerken bekijken in de wijk Midi-Lemonnier.

Geen tijd gehad om de kunstwerken te bewonderen? Brusselblogt was er gisteren bij op de laatste dag en maakte enkele beelden. Zo kun je toch nog even mee genieten van deze wonderbaarlijke expo “onder vrienden”.


Het werk ‘Maman Raconte’ van Alexis Pfrimmer hebben we helaas niet kunnen vinden. Het zou zich moeten bevinden in een vitrine op de Maurice Lemonnierlaan. We zijn die laan een keer of vier langs beide kanten afgewandeld en hebben aandachtig alle uitstalramen bekeken… maar geen vertellende mama gevonden. Heb jij ‘Maman Raconte’ gezien? Laat het ons weten via de commentaren.

Ondertussen stuurde Dilay van Entramie ons een sms’je om te laten weten dat ze de tv-schermen van ‘Maman Raconte’ omwille van technische problemen niet in de vitrine op de Lemonnierlaan konden plaatsen. Uw ‘reporter ter plaatse’ heeft dus niet slecht gezocht, maar gezocht naar iets dat er niet was 🙂

Graag bedanken we nog medewerker ^ae van het socialmediateam van de MIVB-STIB voor het opzoeken van het juiste voertuignummer (7927) van de Tram 51 waarop het werk ‘Dog’ van Alice Van Innis te bewonderen viel. Zonder die hulp waren we het kunstwerk nooit op het spoor gekomen.

Entramie is een project dat ontstond als idee van Dilay Samanli en Jasper Flikschuh. Beiden zijn fervente tramgebruikers en ze vertellen elkaar wat er op de tram gebeurt. Dat bracht hen ertoe om iets met die tramverhalen te gaan doen. In mei van dit jaar werd Entramie.be door het gewestelijk handelsagentschap Atrium uitgeroepen tot laureaat van de wedstrijd Make.Brussels voor de wijk Midi-Lemonnier.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.