Categorieën
Resto, Café & Uitgaan Shopping

Wereldprimeur verse smoothies in Brussel

“Een smoothie is een niet-alcoholisch, koud drankje, meestal romig en met fruit.” zo leert Wikipedia ons. Dat zo’n smoothie vaak maar een veredeld vruchtensapje is met wat geplet fruit, veel toegevoegde suikers en bijna geen vezels… dat is veel minder bekend.

Laat het nou net dat ongezonde zijn waar de jongens (ja sorry, ik zag alleen maar jongens) van Frulego wat aan willen doen. Daarom bedachten ze “The first fresh & healthy smoothie machine”. Een smoothie-automaat die je smoothie klaarmaakt terwijl je erbij staat. Een wereldprimeur waarvan het prototype momenteel alleen in onze eigenste hoofdstad Brussel te vinden is. Smoothies uit de smoothie machine bevatten geen bewaarmiddelen of toegevoegde suikers. Ze worden bereid uit verse brokjes bevroren fruit en groenten.

The Smoothie Machine (c) Frulego
The Smoothie Machine (c) Frulego

Hoe werkt zo’n smoothie-automaat? Uw reporter ter plaatse kon het zelf proberen.

Om te beginnen maak je een keuze uit de vooraf bepaalde recepten: een selectie uit 10 verse vruchten en groenten. De vruchten en het fruit zijn bevroren en in kleine brokjes versneden. Al naargelang de keuze die je maakt, komen de brokjes in je beker terecht. Op het einde wordt er een afgemeten hoeveelheid warm water aan toegevoegd. Dan gaat de beker onder de blender. Het eindresultaat is een heerlijk romige smoothie die ook de juiste frisse temperatuur heeft. Dus geen bevroren brokjes of lauwe soep in je bekertje. Betalen doe je gewoon aan de kassa en geloof me, deze smoothie is zijn 3,50 euro zeker waard.

Het prototype van de smoothie machine wordt momenteel dus ‘en vif’ getest. De mensen van Frulego zijn de hele dag in de buurt. Niet alleen om jou tekst en uitleg te geven over hun product, maar vooral ook om te zien of alles functioneert zoals het hoort. Nog tot en met zondag 26 februari a.s. vind je ze in de Carrefour Express aan de Kruidtuinlaan nabij het Rogierplein. De resultaten van alle tests nemen ze mee om hun prototype te verbeteren.

Toekomstplannen zijn er ook. Frulego wil een app ontwikkelen waarmee je de ingrediënten van je smoothie in een virtuele beker sleept en je bestelling dan naar de machine stuurt. Handig voor wie zelf een combinatie wil samenstellen. En voor de sporters staat er een app voor de smartwatch in de steigers. Die app vertelt je op bepaalde momenten van de dag wanneer het tijd is voor een smoothie, rekening houdend met de inspanningen die je gedurende de dag levert. Ook betalen aan de automaat zelf, met betaalkaart en zonder pincode, wordt in de toekomst wellicht mogelijk.

Bezig aan de laatste loodjes van de Tournée Minérale en even geen zin meer in al die watertjes? Of gewoon liefhebber van een lekkere smoothie? Probeer het eens! Wij kozen een ‘Jefke’ en vonden die heel lekker. Wat erin zit? Tja… dat moet je zelf maar ontdekken.

Zien hoe het werkt of je ervaringen delen? Dat kan ook via de Facebookpagina van The Smoothie Machine.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.