Categorieën
Brussel Actua Faits divers

Eeuwige verdoemenis voor wie deze blogpost leest

Na het rampenjaar 2017 dat beschreven werd in de Brusselse blog van Willemjan, probeert hij met een klare blik terug te kijken naar het voorbije jaar. Tijdens dat jaar is de voetbalklassieker tussen Brazilië en Argentinië weer gespeeld. Wie uiteindelijk won, leest u hier.

Ik had de kater van het voorbije jaar nog altijd niet verteerd of de eerste ramp van het nieuwe jaar stond al klaar. Toch was het duidelijk dat wat ooit begon als een blog over terugkomen uit Brazilië en zich weer integreren in Brussel, uitmondde in een eerbetoon aan een ver verleden in Argentinië.

De ‘Clasico’ tussen Argentinië en Brazilië is dus gespeeld en Argentinië haalde de buit weer binnen omdat de Argentijnen gewoon naar Brussel kwamen om orde op zaken te stellen. Hoe komt het toch dat Brazilië ook dit jaar weer in het zand moest bijten?

Zal het anders zijn in 2018? Hopelijk niet, want 2018 is een voetbaljaar en geen beter ploegske dan de Argentijnen. Toch vraag ik mij af of ik daarvoor bij de Paters, in Molenbeek en Ukkel moest gaan wonen om te beseffen dat ik een Argentijn ben en dus geen Braziliaan gewoon omdat koning voetbal weer duidelijkheid wilde.

Dit jaar zal niet met een identiteitscrisis starten omdat ik weer veilig in het kamp van de Argentijnen zit. Toch zal ik de straf van de Brazilianen moeten ondergaan.

Ik heb één geluk. De Brazilianen hebben mij deze keer niets te verwijten. Op naar 2018 en een blog met als insteek Argentinië.

Willemjan is blogger. Bekijk zijn werk op zijn blog of website.

Share

Door Willemjan

Willemjan is geboren en getogen in de rand van Brussel, maar zijn sociaal leven speelt zich voornamelijk af in Brussel zelf. Vanaf het middelbaar tot zijn dertigste heeft hij veel gereisd in het Westelijke halfrond en nu trekt hij naar het Oosten om zijn wereld rond te maken. Ondertussen als hij terugkeert naar zijn veilige haven Brussel, schrijft hij op Brusselblogt.be.