Categorieën
Resto, Café & Uitgaan

Say cheese!

Wie is al naar het nieuwe restaurant ‘Mamen’ geweest? Het bevindt zich schuin tegenover café Lava. Na onze middagpauze van vandaag kunnen wij het ten zeerste aanraden.

Twee jarigen, dus we hadden wel wat te vieren. Toegegeven, Brussel is een culinair paradijs waarin je verwend wordt met lekkere hedendaagse tot wereldkeuken en waar ook plaats is voor een snelle hap, van pizza tot de bekende frietjes. Een kaasrestaurant, dat trok wel mijn aandacht. En ideaal gelegen, want net naast het werk, dus zeker eens te proberen voor de lunch.

We hadden op voorhand gereserveerd. Vijf personen, dat is niet de grote massa, maar ‘Mamen’ is een kleine plek, dus neem toch maar het zekere voor het onzekere. We hebben allemaal voor de lunch gekozen. Daarvoor betaal je 13 euro met voor- en hoofdgerecht. Als voorgerecht kregen we ‘cocotte’, een gebakken ei met truffelolie, geserveerd met roomkaas. Als hoofdgerecht volgde een rijkelijk gevulde sla met onder meer stukjes comtékaas, spek en champignons. Bij beide gerechten werd ook brood geserveerd.

En voor wie het toch niet kan laten, ook desserts staan op de kaart. Mijn gezelschap koos voor chocolademousse.

Ons oordeel: zeker de moeite om eens te ontdekken! Vriendelijk, sympathiek, huiselijk gezellig interieur en je komt niet met honger van tafel. Aanrader!

Mamen, Van Arteveldestraat 53, 1000 Brussel, is open van maandag tot zaterdag, van 12 uur tot 22 uur.

Share