Categorieën
Duurzaamheid Resto, Café & Uitgaan Wandelen

Een lekkere wandeling

Het kwik klimt dit weekend richting 18 graden Celsius. Ideaal voor een buitenactiviteit. Wie het wandelen nog niet beu is in deze bizarre coronatijden, kan zich, alleen of met zijn of haar bubbel, wagen aan een culinaire stadstocht, aangeboden door het reisbureau Travelbase.

“Ik heb een stevige wandeling van 6 km voorbereid”, zegt Thomas Lambrechts, die zelf in de Dansaertwijk woont. “Een mooie tocht die vertrekt en eindigt aan Brussel Centraal. Onderweg kun je een hapje of een dessertje kopen bij een kleine Brusselse ondernemer. Via een speciale code heb je recht op een voordelig tarief. We bezorgen de deelnemers niet alleen de route, maar ook een aantal ludieke quizvragen en zoekopdrachten.”

Travelbase organiseert actieve reizen met focus op natuur en avontuur, van een sneeuwscootertocht in Lapland tot een zeiltrip in Kroatië. Het bureau heeft vestigingen in Gent, Amsterdam en Waver. Voor de groepsreizen worden vrijwilligers als monitor ingeschakeld. Bij hen startte het idee van de stadswandelingen, vertelt Thomas. “Twee Nederlandse medewerkers verloren hun baan in de horeca door de coronacrisis. We zochten iets dat we gezien de huidige reisbeperkingen dicht bij huis en coronaproof konden organiseren en we wilden tegelijk de lokale horeca een hart onder de riem steken.”

In Vlaanderen is de stadswandeling al gelanceerd in Gent, Antwerpen, Hasselt, Leuven en Brugge. Zowel locals als bezoekers die toffe plekken in de stad willen ontdekken, zijn welkom. Iedereen kan in zijn eigen tempo wandelen, zaterdag of zondag, op een tijdstip naar keuze.

Thomas wil nog niet te veel verklappen over de Brusselse editie, maar noemt enkele partners die meestappen in het verhaal: koffiebar annex plantenwinkel Gruun, visrestaurant Noordzee en falafelzaak Pois Chiche. De kaap van de 200 ingeschreven personen is al overschreden. Deelnemen is in de eerste weken gratis. Daarna betaal je 4 euro. “Dan kunnen we op termijn ook iets tastbaars aanbieden: een goodiebag met een Brussels biertje bijvoorbeeld. Ik zou ook routes in andere wijken willen uitstippelen,” besluit Thomas.

De Stadswandeling in Brussel heeft een Instagram– en Facebook-pagina. Gratis inschrijven voor het weekend van 20-21 februari kan nog tot vrijdagvoormiddag via een onlineformulier. Er is ook een Spotify-lijst met Brusselse muziek.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.