Categorieën
Duurzaamheid Shopping

Paasverkoop voor Kom op tegen Kanker

Op zoek naar een zoete zonde voor Pasen? Zoek niet verder! Om geld in te zamelen voor kankeronderzoek, verkopen collega’s van het Departement Landbouw en Visserij lekker lokale en artisanale producten. Passie en vakmanschap troef.

Onze selectie

We bieden de volgende specialiteiten aan:

  • Verwen jezelf of je geliefde(n) met een chocolade paashaas. In melkchocolade of pure chocolade, afgewerkt met een topping van crispey pearls. 200 gram, 15 cm hoog. Van het gereputeerde chocoladehuis Boon in Hasselt. De meester-chocolatiers zijn gepassioneerd door hun product en maken in hun open atelier sierstukjes, pralines en andere heerlijkheden. Prijs: 18 euro.
  • Peperkoek of gekruide honingkoek, een geliefd tussendoortje. Pakje van 250 gram, natuur of met parelsuiker. De familie Beirens uit het West-Vlaamse Zuienkerke maakt deze specialiteit met veel liefde op basis van zelfgemaakte honing. Prijs: 5 euro.
  • Hasseltse speculaas, een erkend streekproduct. De Hasseltse spek-lââs is vrij dik, mals en minder gekruid dan andere varianten. Bakkersdochter uit Hasselt, de bakkerij van Jacques Vanderstraeten en dochter Heleen, vervaardigt de speculaas op traditionele wijze en volledig met de hand. Pakje van 250 gram. Prijs: 8 euro.
  • Overheerlijke huisgemaakte advocaat. De familie Beirens uit het West-Vlaamse Zuienkerke gebruikt biologische eieren uit de eigen mobiele kippenstal om een eierlikeur op grootmoeders wijze te maken, zonder extra kleurstoffen en smaakstoffen. Fles van 35 of 70 cl. Prijs: 10 euro of 16 euro.

Praktisch

Bestellen en betalen kan heel eenvoudig via de Crowdselling-webshop van Agrorun.

Je kunt je bestelling afhalen, tijdig voor Pasen, vanaf de week van 14 maart 2022 in het Ellipsgebouw bij Brussel-Noord of in één van de andere kantoren van de Vlaamse overheid (Brugge, Gent, Antwerpen, Leuven, Hasselt). Je krijgt een mailtje met praktische info.

Goede doel

De winst van deze paasverkoop gaat naar Kom op tegen Kanker. Het Departement Landbouw en Visserij doet voor de derde keer mee aan de 100km-run voor Kom op tegen Kanker. Op zondag 20 maart 2022 zetten 2 teams van Agrorun in Genk hun beste beentje voor om samen de eindmeet te halen.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.