Categorieën
Brussel Persoonlijk

Justanotherday, Bxl.

De fontein aan de Oude Graanmarkt pist water. Bij Desmecht, de Natural Solutions, wil iedereen blinken. De witkielbediende haast zich ongezond. Een Rolandachtige tachtiger zeult met een reuzefarde, formaat A0. Een oudeballen artiest.

Door Smiley.toerist – Eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=73300732

Twee midvijftigers spelen dat ze gehaast onderweg zijn, het geeft hun een air van importantie, maar ze stranden aan de frituur naast Crèmerie Linkebeek. Te veel mensen fotograferen onbelangrijke dingen. Op de Vismarkt zeult een man vier bakken Jupiler. Hij heeft alvast zijn dansende paraplu klaar gelegd boven op de bakken. Die gaat hij geheid verliezen als de eerste druppels vallen.

Een jonge vrouw duwt tegen haar zin een buggy aan St-Katelijne, niettegenstaande het kind uitbundig lacht. Zij leest uitlachen. Op het perron van St-Katelijne is de drankautomaat gevuld met afval, iemand brak het glas.

Een jongeman omhelst zijn liefje, hij heeft één witte haarvlek zodat hij lijkt op een verlichte geest. Een vrouw draagt overbodige hoge cowboylaarzen. Nergens bizons te bespeuren. Veel mensen willen gewoon opvallen.

Er zit te veel volk op de metro, een meisje die uitstapt lijkt kwaad op zichzelf. Dat kan je snel kantelen. Een kortgeknipt jongetje knabbelt aan een wafel groter dan hijzelf. Dat heet kinderen zoet houden, de moeder Smart.

Het meisje met de blote buik moet oppassen voor een navelontsteking. Naast mij kijkt een ander meisje naar het heelal op haar Smart. De oude vrouw stapt zo traag dat ze haast haar aansluiting mist aan Beekkant, ik mag geen automatische deuren blokkeren, staat in koeien van letters op de eigenste deuren.

Een jonge vrouw kijkt dan weer vrolijk, ze is zwanger. Tot dusver tijd zat.
In het lege metrostel ga ik niet zitten maar staan. Men ligt en zit te vaak.
Een Afro-Bruxelloise spreekt Lingala met haar blanke vriendje. Hij zegt niks, maar knikt onverstaanbaar. Een vrouw met hoofddoek zit met gekruiste vingers tegenover mij, lees ik dat zij een weesgegroetje bidt ?

Een meisje met te lang haar voor haar gestalte neemt niet zonder risico de roltrap aan Simonis. Op Tram 9 kent niemand iemand. Buiten schijnt de zon. Een magere Congolese man met snorretje lijkt verdraaid goed op Lumumba, zoals wellicht alle kale Russen met een wijnvlek op Gorbatsjov lijken.

Het haar van een jongeman lijkt uit zijn petje te groeien. Dat komt ervan als je vergeet dat je een pet draagt. Vlakbij Halte Brusselaars wachten een man en vrouw vergeefs op de tram op het trottoir. Tot nader order rijdt de tram over rails. Ze kijken verbaasd als de tram voorbij rijdt.

Bxl, stad vol verrassingen.

https://kommaarlangsachter.blogspot.com
https://hetrijkderzinnekes.blogspot.com/

Share