Categorieën
People & Lifestyle Resto, Café & Uitgaan Shopping

Seetiz, een online-video-stadgids.

Het is vaak géén makkelijke opdracht om leuke plekjes te ontdekken of om een goed restaurant te kiezen, hierbij kan een online stadsgids zeker handig van pas komen. Een tijdje terug hebben we Cityplug.be hier, op BrusselBlogt, al even onder de loep gehouden. En recentelijk heb ik tijdens een ochtendlijke surfsessie Seetiz.be per toeval ontdekt.
Naast Brussel komen er tal van andere Belgische steden aan bod. Restaurants, bars en shops vormen de drie hoofdcategorieën. Een redelijk uitgebreide zoekmotor helpt je snel op gang.
Op het eerste zicht lijkt Seetiz me een handige website waar gebruikers zich, zoals bij andere 2.0 websites, kunnen registreren en commentaren kunnen geven. Pluspunt aan deze site zijn de videoreportages.  Natuurlijk vergt een video bekijken wel iets meer tijd dan het bekijken van een slideshow, maar in ruil krijg je wel een directe en levendiger inkijk.

Dit initiatief is waarschijnlijk niet ontstaan uit sociale bewogenheid maar heeft duidelijk een commerciële insteek: zoveel mogelijk video’s verkopen. Bij dergelijke websites balanceert geloofwaardigheid continu en de input van de gebruikers is naar mijn gevoel net iets te beperkt om een kritisch tegengewicht te kunnen bieden.
Daarnaast moet een online stadsgids het natuurlijk hebben van de hoeveelheid en hier schort het wel een beetje. Het aantal video’s lijkt op het eerste zicht indrukwekkend, maar verbleekt in het niets met aantal opgelijste locaties waar niets over te vinden is of zelfs géén beschrijving van bestaat.
En hoewel de hele website toegankelijk is in vier talen bleek ik na een halfuur rondneuzen op de site géén enkele video te vinden waarin Nederlands werd gesproken. Zelfs Recyclart presenteert zich eenzijdig in het Frans. Dit vertaalt zich dan ook in de haast uitsluitend Franstalige commentaren en recensies van de bezoekers. Een bizarre zet van de initiatiefnemers van de site.

Jammer van de minpuntjes, maar klik zeker eens door al was het maar om de video’s te bekijken.

Share