Categorieën
dixit

Dixit: de dans van de pensen

Dixit gaat de poëtische toer op en presenteert in eigen vertaling een liedtekst over Brussel. Welke singer-songwriter schreef over de eeuwige twijfel tussen Parijs en Brussel?

 Mijn mooie Brussel, ik kom binnenkort naar je toe
Zodra Parijs me verraden heeft
En ik voel slechts haar verbitterde liefde sindsdien
Ze beschuldigt me ervan met jou geweest te zijn ’s avonds
Ik erken dat het waar is
Alle avonden in mijn hoofd
Het is het feest van de oud-strijders
Van een oorlog die nog niet uitgevochten is

 Brussel, wacht op mij, ik kom eraan
Binnenkort sla ik op drift

Michèle, herinner je je de wanhoop van de kermis aan het Zuidstation?
Herinner je je jouw Sophie, die jou zelfs niet herkend had?
De neonlichten, de leeuwen, de godverdommes
Sublieme decadentie, de dans van de pensen
Ministerie van het bier, verkeersader naar de hel
Place de Brouckère


Dit zijn de eerste strofen van ‘Bruxelles’ (1974) van Dick Annegarn, een Nederlandse zanger-gitarist die zich toegelegd heeft op het Franse chanson. Hij is geboren in Den Haag, heeft zijn jeugd in Brussel doorgebracht en woont nu al geruime tijd in Frankrijk. ‘Bruxelles’ komt uit zijn debuutalbum en is zijn grootste hit. Annegarn is sinds 2005 ereburger van Brussel. Er verscheen een interview met hem in Agenda naar aanleiding van een concert in de Botanique vorig jaar.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.