Categorieën
Resto, Café & Uitgaan

Brusselse frietkotengids voor de iPhone

Wie in Brussel lekkere frieten wil eten, moet vaak lang zoeken. Daar heeft Julien Thomas nu wat op gevonden. Samen met Blablapps ontwikkelde hij een app voor de iPhone die de weg wijst naar 49 Brusselse frietkoten. Zo vind je moeiteloos de weg naar het beste frietkot in je buurt.

Bedenker Julien Thomas zegt dat enkel frituren die verse, in rundervet gebakken frieten serveren in de selectie staan. Diepfriesfrieten of frieten die in plantaardige olie worden gebakken komen dus niet in aanmerking.

Fritkots Bruxelles

De app, die eenvoudigweg “Fritkots Bruxelles” heet, kost 1,59 euro. Voor die prijs krijg je niet alleen een overzicht van 49 Brusselse frietkoten, maar ook een top-10. Bovendien wijst de applicatie de kortste weg naar elk van de frituren en duidt een icoontje aan of het frietkot op dat ogenblik open of gesloten is. De app bevat ook heel wat randinformatie en een ludiek opgevat frietwoordenboek. Voorlopig is de app enkel in het Frans beschikbaar. Hopen dus dat een Nederlandstalige frietfanaat mee wil werken aan een Nederlandstalige versie. En het zou natuurlijk leuk zijn als er ook versies voor andere platformen, zoals Android, werden ontwikkeld.

“Fritkots Bruxelles” is te koop in de iStore.

Bronnen: Sudpresse.be, Brusselnieuws, irevolution.blogs.lalibre.be, appolicious.com.

Ook op BrusselBlogt:
Lijstjestijd #13: de 4 lekkerste frietkoten
Frietjes, waar smaken ze het best?

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.