Categorieën
Duurzaamheid Resto, Café & Uitgaan Shopping

Veggiefrieten

Deze site, maar ook Brusselnieuws heeft al verdienstelijke pogingen gedaan om op zoek te gaan naar de beste frietkotfrietjes van Brussel. Eén probleem: Belgische frietjes worden in de regel gebakken in ossenvet. Verzadigd rundvet  is niet alleen ongezond, vegetariërs en veganisten  zijn er zoals bekend niet wild van. Tobias Leenaert van EVA:

Ook vegetariërs zijn doorgaans dol op frieten, maar voor wie echt consequent dierlijke slachtproducten wil vermijden, is het soms – zeker op de late uurtjes – een zoektocht naar een frituur die plantaardig vet gebruikt. De friturist die in plantaardig vet bakt, heeft potentieel een ruimer cliënteel. In Nederland is de situatie trouwens helemaal anders: daar bakt bijna niemand nog frieten in dierlijk vet.

Weet jij of je er in Brussel frietkoten zijn waar de goudgele staafjes enkel in plantaardig vet gebakken worden? Waar vind je de beste veggiefrietjes van Brussel? Een zoekopdracht bij Google leert alvast dat De Natuurfrituur een mobiele biologische en vegetarische frituur is, die op aanvraag in Vlaanderen en Brussel op evenementen opduikt.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.