Categorieën
Brussel Actua Resto, Café & Uitgaan

Pas op: een boterham in je Brusselse bier!

12% van de totale voedselverspilling is brood, vers brood! Een kleine schande. Waarom het verspilde brood niet recupereren om er bier mee te brouwen dachten ze bij Brussels Beer Project? Het idee is niet zo nieuw: 7000 jaar geleden dachten ze er exact zo over. De Babylonische beschaving gebruikte gefermenteerd brood om er een voorloper van het bier mee te brouwen.

Tegenwoordig verloopt het brouwen iets complexer: Delhaize levert dagelijks dagvers brood aan dat niet verkocht werd. Dat brood wordt vervolgens opgehaald, tot meel omgezet en verpakt door Atelier Groot Eiland, dat langs het kanaal in Brussel gevestigd is. Een vrij uniek procedé waaraan een jaar lang werd gewerkt.

Heel innovatief allemaal, maar de belangrijkste vraag is misschien wel: is broodbier ook lekker? Ja! Zoals de andere bieren van Brussels Beer Project is het atypisch van smaak. Veel hop in de neus met toetsen van citrus- en exotisch fruit. Qua smaak sluit het dicht aan bij dat andere donkere IPA-zusje: Dark Sister. Vrij bitter dus, maar genoeg body!

Op zaterdag 21 maart 2015 kan je vanaf 17u zelf komen voorproeven! Adres: Antoine Dansaertstraat 188. Op hetzelfde adres opent Brussels Beer Project begin deze zomer definitief zijn nieuwe Brusselse brouwerij.

Nu, laat ons hopen dat er van al het bierdrinken géén Babylonische spraakverwarringen ontstaan, met die Brusselse babeleirs weet je nooit!

Share