Categorieën
Duurzaamheid Etterbeek Mobiliteit Resto, Café & Uitgaan Shopping

Fietsen in het park

Brusselse fietsliefhebbers hebben na het einde van de Tour de France weer iets om naar uit te kijken. Vrijdag strijkt er een fietscafé neer in de orangerie van het Jean-Felix Happark in Etterbeek. Tandem heet het pop-upinitiatief. In het café kun je niet alleen terecht voor een natje en je droogje, je kunt er ook je fiets laten herstellen en hippe fietsaccessoires aanschaffen.

Parkcafés zijn een nieuwe trend in Brussel. Denk aan Bar Eliza in het Elisabethpark, La Guinguette in het park van Vorst, Buvette Sint-Sebastiaan in het Josaphatpark en Woodpecker in het Ter Kamerenbos. Ook fietscafés schieten in Europese steden als paddenstoelen uit de grond. Brussel volgde met de opening van Kring Dansaert op het Bloemenhofplein in oktober 2016. De Franse oprichters spraken van een ontmoetingsplaats en een creatief stadslabo waar nagedacht wordt over intelligente mobiliteit.

Céline en Florent willen de komende vijf weken de twee ideeën combineren. Ze bieden lokaal georiënteerde hapjes en drankjes aan, zoals boterhammen, Brusselse bieren en sap uit het Pajottenland. In het weekend staat er een brunch op het menu. Het atelier biedt handige Harry’s de mogelijkheid om zelf hun fiets te herstellen. Een professionele fietsenmaker staat eveneens ter beschikking. In de winkel vind je materiaal voor fietsers zoals helmen, sloten, bellen en fietstassen, maar ook T-shirts, totebags, postkaarten, reisboeken, kaarten en kinderaccessoires.

Het Brusselse stel pakt ook uit met een gevuld programma: testritjes voor bakfietsen en elektrische vouwfietsen, fietstochten in de buurt, boekpresentaties en kinderactiviteiten. Na de zomer willen de twee initiatiefnemers verderdoen in een permanente vestiging.
Tandem is open van 28 juli tot 1 september, van dinsdag tot en met zaterdag van 11 uur tot 20 uur en op zondag van 11 uur tot 18 uur. Meer info vind je op de website en de Facebook-pagina
Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.