Categorieën
blog.bxl People & Lifestyle Reizen & Toerisme Resto, Café & Uitgaan

Blog.bxl: Brussel’s Kitchen

De Brusselse blogosfeer is als een huis met vele kamers. In de rubriek blog.bxl wandelen we door de verschillende vertrekken. Omdat eten en drinken belangrijk is, openen we de reeks met een blog voor en door foodies: Brussel’s Kitchen.

Brussel’s Kitchen vierde onlangs zijn eenjarige bestaan met een stomend feestje in Studio 38, op een boogscheut van de Botanique. De initiatiefnemers van de website zijn twee jonge vrouwen die in Brussel wonen: Chloé Roose (23) en Sarah Cisinski (25). Ze studeerden allebei binnenhuisarchitectuur aan La Cambre, maar ze zijn vooral gepassioneerd door de goede dingen des levens: gastronomie, mode, reizen. Hun passie voor eten en drinken en hun liefde voor schrijven, fotografie en design kunnen ze botvieren in hun gemeenschappelijke project.

Het resultaat: een tweetalige site (Frans-Engels) met een persoonlijke selectie van uitstekende adresjes in Brussel om te eten en te drinken. Ze zijn opgedeeld in vier categorieën: restaurants, bars, tea time en uit het vuistje. Je kunt bovendien zoeken per buurt (van Baljuw tot Zavel) en per keuken (van Afrikaans tot Scandinavisch). Of je kunt je keuze laten afhangen van de gelegenheid: feestelijk, gezond, brunch of terras. De besprekingen zijn informatief, maar bovenal enthousiast: Chloé en Sarah willen hun lievelingsadresjes met de lezers delen. De oogstrelende foto’s van gerechten zijn zonder twijfel de grootste troef van Brussel’s Kitchen. Om duimen en vingers af te likken! Betere reclame kunnen restaurateurs zich niet indenken. De site biedt ook nog videorecepten voor o.a. linguine vongole, quinoasalade, zelfgemaakte burgers en eendenborstfilet met rode biet. Ten slotte presenteren de bloggers prachtige fotoverslagen van hun reizen in Europa en Azië.

Brussel’s Kitchen is ook actief op Twitter, Facebook en Pinterest.

 

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.